Osvrt na rezultate letnje polusezone 2018/2019

Sezona koja je za nama bila je ispunjena sjajnim rezultatima, putovanjima, smešnim dogadajima u bazenu i van njega.

Naš klub je u februaru imao 3 takmičara (Bogdanović Igor 2004, Cvijetinović Dušan 2006 i Nikolić Jovana 2007) koji su ucestvovali u regionalnom razvojnom kampu u organizaciji plivačkog saveza Beograda za koje je kfalifikacija rezultat ostvaren na prvenstvima Srbije i Beogradskoj ligi datog pojedinca. U sezoni 2019/2020 očekujemo da se broj kvalifikovanih iz našeg kluba dodatno poveća.

Zatim su usledila prva takmičenja u sezoni i zimska državna prvenstva na kojima je uzet lep broj medalja i ostvaren dobar broj značajnih rezultata: obećavajuć nastup pionira na zimskom prvenstvu Srbije, sjajne sprint trke Igora Bogdanovića na takmicenja „Ante Lambaša“, Orlović Mia (2004) svojim nastupima pokazuje da je čeka svetla budućnost u plivanju, Filip Denisov (2007) ostvaruje svoje prve zapaženije rezultate, Petar Miličić (2008) biva prvi decak iz Beograda iz svoje generacije koji je 200m ledjno spustio ispod 3.00min i ostvaruje vreme 2:57,20, Simonović Mia (2008) pokazuje svoj raskošni talenat na više razlicičtih trka i osvaja nekoliko medalja, cela generacija 2008. pliva svoje prve trke na 400m kraul a Katarina Ćorović (2008) na istoj trci i osvaja jednu od svojih prvih medallja, i za kraj – na istim takmičenjima afirmišu se plivači iz mlađih generacija predvodjeni Alempijević Minom (2009), Bakić Nađom (2009), Miletić Filipom (2009), Knežević Strahinjom (2009), Smiljanić Uglješom (2009), Srnom Bojičić (2010), Jelenom Brkić (2010) i Ivonom Majkić (2010).

Kako je polusezona išla dalje tako su i rezultati počeli da bivaju sve bolji i na takmicenju „Sve prolazi, Zvezda traje“ naši takmicari uzimaju pozamašan broj visokih plasmana od kojih se posebno izdavaja prva medalje Filipa Denisova (srebro na 50m prsno) i dva zlata Srne Bojičić (50m delfin i 50m kraul). U junu su nas dočekale Velika i mala liga Beograda. Na velikoj ligi Beograda generacija 2008. je pokazala da se sastoji iz vrlo perspektivnih pojediaca. Pored gore pomenutih iz te generacije koji su nastavili u ritmu proleca, na ovom takmičenju su se svojim rezultatima nametnuli i Vuk Trujić (treće mesto u gradu na 200m kraul), Veljkov Kosta (drugo mesto u gradu na 50m kraul), dok su Lazar Dugandžić, Uroš Atanacković, Miletić Pavle i Vuk Banović znacajno popravili svoja vremena i tehnike. Generacija 2007. predvodjena dečacima Denisov Filipom (ostvario visoke plasmane na 50m prsno, 100m prsno, 50m kraul, 100m kraul), Banović Vukom, Viktorom Stankovićem, Kostom Vukćevićem i devojcicama Ginić Vanjom i Ðurić Tatjanom popravila je svoja vremena i imala nekoliko lepih nastupa. Braca Cvijetinović, Dušan (2006) i Lazar (2005) , i Iva kljun (2005) su imali nekoliko dobrih nastupa a mladji brat je u svojoj generaciji zauzeo visoke plasmane na 50m kraul, 50m, 100m i 200m prsno. I na kraju, liga je bila još jednom pokazatelj na svetlu budućnost Mie Orlović koja svojom tehnikom pocinje da prestiže veliki broj plivacica iz našeg glavnog grada iako je sa plivanjem počela da se bavi pre samo godinu i po dana.

Malu ligu Beograda je obeležila Jelena Brkić ubedljivom pobedom na 50m leđno i srebrom na 100m kraul! Na istom tamičenju jedno od svojih prvih ili prve nastupe sa zabeležili Dragić Lena i Mihajlo, Petrović Milan, Hamović Kolja i Dugandžić Emilija.

Drugu polovinu juna su obeležile pripreme na Tari koje su bile osnova za rezultate koji su usledili na letnjim državnim prvenstvima. Kao i uvek, i ove godine su osmesi, vedrina i vaspitanje naše dece ulepšala ovo putovanje.

Samo leto su obeležila državna takmičenja na kojima su se pojedinci dosta istakli. Iako bez medalje ovog puta, Katarina Ćorović je plasmanima u prvih 10 pionira Srbije u disciplinama 200m i 400m kraul uspela da se pokaže kao vrlo perspektivna mlada plivacica. Petar Miličić otplivao sjajnu trku na 100m leđno i zauzeo lep plasman u kategoriji sa godinu dana starijima. Simonović Mia, je i pored upale uha zabeležila par dobrih nastupa. Ostatak pionirske ekipe – Trujić Vuk, Atanacković Uroš. Lazar Dugandžić, Veljkov Kosta, Alempijević Mina i Bakić Nađa su kao mlađi pioniri pokazali (pogotovu rezultatima u štarefama) da će sledeće godine kao stariji pioniri, kako timski, tako i pojedinačno beležiti sjajne rezultate.

Sezonu su zatvorili, i to na sjajan nacin, juniori.

Našoj juniorskoj ekipi ove sezone se pridružila Sara Živković (2004) koja je svoje rezultate sa malih bazena sada prenela na velike. Mia Orlović je spustila sva svoja vremena na ciljanim trkama i deklarisala se kao sjajna plivačica koja zbog svoje neverovatne upornosti, radnosti i discipline postže nešto što se na prvi pogled cini nemogućim – u plivanju je za kratko vreme prevalila veliki put od početnika do konkuretne juniorke, dok je u sinhronom plivanju ovog avgusta sa kadetskom reprezentacijom otišla na svetsko prvenstvo gde je takodje zabeležila visok plasman!

I na kraju, u svojoj poslednjoj trci ove sezone, Bogdanović Igor je na letnjem državnom prvenstvu juniora osvojio bronzu na 50m ledjno! Sjajnim vremenom od 29,83 ostvaren je rezultat koji može biti kamen temeljac za njegov budući rad! Bravo Igore! Trku možete pogledati ovde.

Svaka čast svoj deci, svim trenerima i svim roditeljima na ovim rezultatima!

Dakle, sjajna polusezona je iza nas i nastavljamo dalje brži, jači i bolji!

PK Ušće

Оставите одговор